Dingen waar je op moet letten bij het kopen van een boxspring

Geplaatst door

Een boxspring bestaat uit een verende matras die binnen vering bevat gecombineerd met een onderstel. Het is een duurzaam matras die tegelijkertijd veel comfort biedt. Het matras is gevuld met metalen springveren. De ruimte die hierdoor overblijft in het matras zorgt voor extra ventilatie in de bodem. Ga jij al heerlijk onder je dekbed kruipen in een boxspring? Hieronder een aantal dingen op om te letten.

Extra comfort bij een boxspring

Voor voldoende ligcomfort is het verstandig om nog een matras bovenop de boxspring te leggen. Optioneel kun je ervoor kiezen om een topdekmatras hier nog overheen te leggen. Dankzij de combinatie tussen boxspring en het matras kan de ondersteuning van het lichaam beter gereguleerd worden. Dit ten opzichte van de lattenbodem en de spiraal, omdat een boxspring een langere veerweg heeft. Over het algemeen is een boxspring combinatie tussen de 50 en 70 centimeter hoog. Dankzij de goede regulering van vocht en ventilatie wordt het gewicht gelijkmatig verdeeld.

Verschillende modellen en prijsklasse

Wanneer je van plan bent om een boxspring aan te gaan schaffen is het belangrijk om te letten op de goedkopere modellen. Tijdens de zoektocht is het goed om te checken of de goedkopere modellen een goede verenkern bevatten. Het blijft ten alle tijden belangrijk om dit te checken, maar vooral bij een lagere prijsklasse. Daarnaast kan er ook gekozen worden voor een slaapkamer set. Hierdoor heb je alles in dezelfde stijl.

Welke factoren zijn belangrijk bij de aanschaf

Verschillende factoren zijn belangrijk bij de aanschaf van een boxspring. Deze zijn allemaal afhankelijk of de boxspring het beste bij je past of niet. Enkele factoren zijn je lichaamsgewicht, slaapgewoonten, allergie├źn en of dat je veel transpireert of niet.

Vering van de boxspring

Een boxspring kan bonell -of pocketveren bevatten. Het verschil hiertussen is dat bonell veren wat beweeglijker en elastischer zijn. Pocketveren daarentegen bieden meer comfort, omdat ze zich preciezer naar je lichaam kunnen aanpassen. Om die reden kun je wel stellen dat wanneer comfort van groot belang is het verstandiger is om pocket veren te nemen.

De lighoogte

Voor het gemak kan het prettig zijn om een bed te kiezen die hoog genoeg is, zodat het in bed stappen gemakkelijker gaat. Er kan gekozen worden voor motorische ondersteuning. Hierdoor kan het rug gedeelte van het bed omhoog gezet worden. Daarnaast is het erg prettig tv kijken in bed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *