Hier moet je allemaal op letten bij het kopen van een tienerkamer

Geplaatst door

Het inrichten van een tienerkamer zal niet altijd meevallen. De tijden veranderen en de kamer zal met ze mee moeten veranderen. Je hebt nu eenmaal andere behoefte als een tiener dan voorheen. Zo komt het studeren aan bod en is het prettig om een goede studieplek op je kamer te hebben. Daarnaast zullen er nieuwe sociale contacten gelegd kunnen worden en is een relaxplek hier perfect voor. Hieronder wat tips voor het inrichten van een tienerkamer.

Werken met verschillende thema’s

Wanneer je de make-over gaat uitvoeren kan het helpen om te werken met een thema. Met een passie voor sporten kan het zo maar eens zijn dat een groot deel van jouw kamer als opbergplek zal dienen hiervoor. En natuurlijk kunnen de meubels ook op de stijl inspelen. Denk hierbij dan aan industriële meubels of voor een dame designmeubelen.

Het kiezen van de kleur

Bezig met een tienerkamer inrichten? Pak één kleur als standaard die je kunt verwerken op verschillende manieren. Het risico van de muren verven is dat het snel beu kan raken. Wanneer je toch een kleur in de kamer wilt hebben, denk dan aan accessoires als kussens, een dekbedovertrek en kleine meubels.

Een tienerkamer mag niet meer kinderachtig zijn

Er komt een tijd dat al het speelgoed en die zachte knuffels niet meer leuk zijn. Haal deze weg uit de kamer en mocht je ze willen bewaren dan kan dat. Geef het een plekje op zolder of zorg dat het in de kamer opgeborgen wordt.

Meer opbergruimte creëren

Vele spullen zullen opgeborgen mogen worden, zoals de knuffels van vroeger. Er komen een hele hoop nieuwe dingen bij als schoolspullen. Is de ruimte in de breedte al in gebruik? Zoek het dan hogerop. Tegenwoordig zijn er leuke manieren van stapelen om zodoende meer opbergruimte te maken.

Een eigen werkplek

Zoals al eerder werd verteld zullen ze meer aan hun studie gaan besteden. Hiervoor is het prettig een goede en vaste werkplek te hebben. Maak hiervoor bijvoorbeeld gebruik van een bureau met lades, zodat ook daar spullen in opgeborgen kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *