In Nederland wordt het steeds moeilijker om op jezelf te gaan wonen. Het lijkt wel alsof de huizenmarkt door is geslagen en jongvolwassenen noodgedwongen langer thuis moeten blijven wonen. En dat vindt niet iedereen leuk. De enige opties die er zijn om naar toe te verhuizen zijn krappe studio’s voor een veel te hoge prijs. Een huis kopen lukt alleen als je een goede baan hebt en daarvoor hebt gespaard. En huren gaat meestal alleen samen met iemand. Dus waarom niet met je beste vriend!

 

Veel tijd samen doorbrengen

Waarschijnlijk breng je al redelijk veel tijd door met je beste vriend/vriendin. Dus je kent elkaar al heel erg goed. Dit is alleen maar handig wanneer je samen gaat wonen. Daarnaast spendeer je alleen maar meer tijd met elkaar. Samen koken, avondeten en misschien wel samen schoonmaken. Hartstikke gezellig zo een huisgenoot. Vooral in het begin zal je extra veel tijd met elkaar doorbrengen. Dit zal na verloop van tijd wel afzakken maar het kan nog steeds heel gezellig zijn.

 

Van elkaar leren en zelfstandig zijn

Ook al ken je je beste vriend/ vriendin waarschijnlijk al heel erg goed, wanneer je op jezelf woont leer je elkaar nog beter kennen. Onbewust bundel je elkaar sterkte punten met elkaar om zo het huishouden te doen. De een zal beter kunnen koken dan de ander en de ander maakt liever schoon. Daarnaast kan je ook nog veel van elkaar leren op het gebied van huishouden en zelfstandigheid.

Je bent al gewend aan elkaar

Als je bij vreemde mensen op kamers gaat is het altijd eventjes wennen. Iedereen heeft zijn eigen manier van leven en doen. Wanneer je als nieuwe huisgenoot intrekt bij een groepje zal je moeten wennen aan hun regels en manier van leven. Het komt wel eens voor dat het niet werkt waardoor de sfeer in huis ook minder wordt. Als je samen gaat wonen met je beste vriend dan heb je dit probleem waarschijnlijk niet. Als iets je dwars zit kan je daar makkelijker over praten.