Als je een nieuwe vloer wilt leggen in je slaapkamer, kun je kiezen voor allerlei soorten vloeren. Vaak werd er gekozen voor tapijt, maar dit is niet altijd ideaal. Je zou er ook voor kunnen kiezen om een gietvloer in je slaapkamer te leggen. Maar wat zijn nu precies de voor- en nadelen van dit soort vloeren? In dit artikel kun je hier meer over lezen.

Voordelen van een gietvloer

Een groot voordeel van een gietvloer van gietvloer-gietvloeren.nl is dat het erg hygiënisch is. Je kunt het vuil makkelijk verwijderen. Bij de meeste andere soorten vloeren is dit een stuk lastiger. Denk maar eens aan tapijt of een stenen vloer met voegen. Een gietvloer is gewoon één geheel en daardoor makkelijk te onderhouden.

 

Verder kunnen gietvloeren vaak wel tegen een stootje. Ze zullen niet zo snel beschadigd raken. Ook zijn gietvloeren waterdicht en ze voelen warm aan als je er met blote voeten op staat. Daarbij dempen ze het geluid, waardoor u en uw buren minder snel last hebben van geluidsoverlast. Verder zijn gietvloeren ook brandwerend.

Nadelen van een gietvloer

Helaas heeft een gietvloer net als elk ander soort vloer ook nadelen. Zo duurt het bijvoorbeeld wel een aantal dagen voordat een gietvloer is gelegd, meestal zelfs wel een week. Dit komt doordat de vloer uit meerdere lagen bestaat die tussendoor ook steeds moeten drogen. Tijdens het leggen van de gietvloer kun je de ruimte dan ook niet gebruiken.

 

Ondanks het feit dat gietvloeren niet zo snel beschadigd raken, kunnen er wel degelijk krassen op ontstaan. Ze zijn niet geheel krasbestendig. Dit kun je wel zoveel mogelijk voorkomen door te gietvloer met een beschermmiddel te behandelen. Als laatste is er nog de prijs van een gietvloer. In vergelijking met andere vloeren is deze prijs relatief hoog. De vloer biedt echter ook veel voordelen en zal de prijs dan ook zeker waard zijn.