Bij een totaalrenovatie is uw dak een van de belangrijkste elementen. De staat van bouwkundige elementen zoals de dakconstructie, dakisolatie en dakbedekking is cruciaal om een prettige woonklimaat te garanderen. Zo zal een verouderde constructie leiden tot veiligheidsrisico’s. Een slechte isolatie verminderd uw wooncomfort en een kapotte dakbedekking zal tot vervelende problemen zorgen zoals lekkage. Mocht u beschikken over een plat of licht hellend dak dan is EPDM dakbedekking vrijwel altijd de beste optie. Na een totaalrenovatie wilt u verzekerd zijn van een woning die tot in de lengte van jaren meegaat. Een EPDM dakbedekking onderscheid zichzelf dankzij zijn lange levensduur. Het gaat wel enkele decennia mee.

 

Een milieuvriendelijke oplossing voor uw plat dak!

Een voordeel van EPDM dakbedekking is dat het erg milieuvriendelijk is. Dit komt vooral omdat het lang goed blijft en soms wel tot langer dan 50 jaar meegaat. Dit betekent dat het gemakkelijk is om aan te brengen, maar ook de constructie van uw huis niet tot weinig aantast. EPDM is tevens wortelbestendig waardoor het ook als een ideale bodem functioneert voor een groendak. Een groendak beschermt uw huis extra tegen natuurlijke factoren. Ook zal de levensduur van uw dak nog langer zijn. EPDM is tevens vrij licht van gewicht waardoor het de constructie van uw huis nauwelijks tot niet aantast. Tevens wordt EPDM in tegenstelling tot bitumen aangebracht met vuur. Gezien EPDM zo makkelijk is om aan te brengen kiezen er veel mensen voor om het zelf te doen.

 

Waar op te letten bij het bestellen van EPDM?

Wanneer u EPDM gaat bestellen via het internet of bij de bouwmarkt in de buurt, dient u met het volgende rekening te houden. Het is verstandig om de afmetingen van uw plat dak op te meten. Vervolgens telt u daar 20-30cm op bij de lengte als bij de breedte. Hierdoor is de EPDM mat qua grote voldoende om het plat dak te kunnen afdichten Als dit bekend is kunt u producten gaan bestellen. U heeft een lijmkit nodig samen met kwasten en rollers om het lijm aan te brengen. Tevens heeft u een schaar of een stanleymes nodig om de randen af te knippen. Daarnaast is het handig om meteen een EPDM aandrukroller aan te schaffen. Zo kan u het EPDM ook meteen bevestigen nadat u het gelegd heeft.

 

Op zoek naar een EPDM specialist?

EPDM aanschaffen en leggen hoeft niet makkelijk te zijn. Daarom is het altijd verstandig om op zoek te gaan naar een allround dakdekkersbedrijf met een EPDM specialist. Zij hebben de nodige kennis in huis om u EPDM advies te verzorgen. Mocht u onduidelijkheden hebben dan kunnen zij u helpen. De hoogwaardigste dakdekkers werken alleen met kwalitatieve spullen en zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van daken in meerdere dakbedekkingsvormen. Mocht u iemand inhuren die niet gespecialiseerd is in het leggen van EPDM dan kan het voorkomen dat er plooien ontstaan. Dit kan hoge financiële gevolgen hebben. Laat u daarom in het beginfase van uw bouw altijd bijstaan door een erkend dakdekker.