Heel vervelend wanneer het beddengoed niet fris ruikend uit de wasmachine komt. Gelukkig is het niet altijd nodig om gelijk een wasmachine reparatie te laten uitvoeren. Er zijn een aantal eenvoudige oplossingen voor een stinkende wasmachine. In dit artikel leest u wat u kunt doen alvorens u een wasmachine reparatie uit laat voeren.

De wasmachine stinkt, wat nu?

Grote kans dat de stank wordt veroorzaakt door vetluis. Dit is een zeepbacterie die ontstaat wanneer er waspoeder of wasmiddel achterblijft in de zeepbank en slangen. Deze bacterie ontstaat wanneer u vaak op 40 graden wast. De wasmachine wordt dan niet heet genoeg om het wasmiddel op te lossen. Voorkom een wasmachine reparatie door wat vaker een heet programma te draaien.

Oplossingen tegen de vieze geur

Hieronder nog een paar tips om vieze geurtjes te voorkomen of te verminderen:

  1. Draai een lege kookwas op minimaal 90°C. graden. Door regelmatig een heet wasprogramma te draaien, doodt u de vetluisbacterie en voorkomt u een nare geur.
  2. Maak de rubberen ring schoon. Vaak zit er veel viezigheid in de rubberen ring van de wasmachinedeur. Dit komt omdat veel vuil via het rubber naar het filter van uw wasmachine verdwijnt. Maak daarom regelmatig de ring schoon met een sopje. Droog het rubber vervolgens goed af.
  3. Leeg de wasmachinefilter. Open de ronde klep onderin. Laat de wasmachine via het aftapslangetje leeglopen en verwijder de filter. De smurrie op de filter kan u met warm water onder de kraan wegspoelen. Plaats vervolgens het filter weer terug en sluit het klepje goed.
  4. Maak de wasmiddellade schoon. Trek het zeepbakje uit de wasmachine en spoel de zeepresten weg onder de warme kraan. Droog het bakje goed af en plaats de wasmiddellade weer terug.

Voorkom vieze geurtjes en een eventuele wasmachine reparatie

U hoeft bovenstaande stappen niet elke keer uit te voeren. Draai af en toe een kookwas van 90°C en maak dan ook het rubber schoon. Haal regelmatig een doekje door de wasmiddellade en controleer de filter. Zo voorkomt u een wasmachine reparatie, gaat u wasmachine langer mee en ruikt uw beddengoed altijd heerlijk fris. Helpen deze tips niet? Dan kunt u een witgoed reparatie in Tilburg uit kunnen laten voeren door een ervaren witgoed monteur.