Wanneer je wat ouder wordt gaat alles langzamer. Dat is natuurlijk heel logisch en ook niet direct iets om je zorgen over te maken. Het is belangrijk om op tijd rust te nemen en het af en toe gewoon wat rustiger aan te doen. Wat ook goed helpt, is slapen in een comfortabel bed. Kies dus het seniorenbed dat bij jou past. We hebben allemaal wel een voorkeur voor een bepaald bed of een type matras, dus kies niet zomaar het eerste de beste bed, maar kijk welk seniorenbed voldoet aan al jouw eisen.

Een hoog laag bed voor senioren

Veel mensen op leeftijd hebben dagelijks zorg nodig. Dit kan variëren van zorg bij het eten of zelfs tot zorg die dagelijks nodig is aan het bed. Het ligt er natuurlijk maar net aan wat voor jou belangrijk is en dus is een goed bed de eerste stap. Met een hoog laag bed is goede hulp mogelijk doordat de verzorger de juiste hoogte gemakkelijk in kan stellen. Je hoeft dan geen moeite te doen om eerst uit bed te komen. Soms kan het zo zijn dat uit bed komen helemaal niet mogelijk is en dan helpt het om de hoogte gemakkelijk aan te kunnen passen. Een hoog laag bed is ook veiliger in de nacht, omdat het risico van uit bed vallen sterk verminderd. Zodra je gaat slapen zet je het bed op de laagste stand, zodat er niet veel mis kan gaan. Mocht je toch vallen, dan is het van een kleine hoogte en is de kans op letsel ook veel kleiner dan bij een normaal bed. Er zitten dus heel veel voordelen aan dit soort bedden en het is dan ook goed om de verschillende opties eens door te nemen.

Een seniorenbed van goede kwaliteit

Een seniorenbed moet natuurlijk wel van goede kwaliteit zijn. Het bed moet gemakkelijk kunnen bewegen en ook stevig zijn. Je kunt allerlei extra’s toevoegen voor een verbeterde veiligheid. Denk dan bijvoorbeeld aan hekken aan de zijkanten, zodat je niet kunt vallen. Ook een bed met afstandsbediening is aan te raden, omdat je daarmee zelf het bed kunt verstellen. Wanneer je een hoog laag bed in de avond op de laagste stand zet, kan het zo zijn dat je niet heel makkelijk uit bed kunt komen. Je kunt dan zelf de volgende ochtend het bed wat hoger zetten om toch zonder hulp uit bed te komen. Heel makkelijk dus zo’n afstandsbediening! Een goed hoog laag boxspringbed behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Lekker slapen blijft natuurlijk op elke leeftijd heel belangrijk.

Kies een comfortabele boxspring

Ook met een hoog laag bed moet je een goede nachtrust kunnen hebben! Voor het echte comfortabele slapen zou ik zelf een boxspring aanraden. Je behoudt dezelfde functies van het verstellen van het bed op de gewenste hoogte, maar daarnaast krijg je ook zeer veel slaapcomfort door de goede boxspring. Juist op een wat oudere leeftijd is het belangrijk om de rust te nemen en heerlijk te kunnen slapen. Je zult zien dat je dan de volgende dag weer fit genoeg bent om dingen te doen.