In het verleden kon je tijdens een bezoek aan een kasteel of een klooster eigenlijk steeds min of meer hetzelfde patroon in de vloer vrijwaren. In nagenoeg alle gevallen werd er hier dan ook gebruik gemaakt van een patroon waarbij de vloer in een V-vorm werd gelegd. Lange tijd kon er worden vastgesteld dat de visgraat vloer eigenlijk was voorbehouden voor statige kastelen en prachtig ingerichte kloosters, maar tegenwoordig is dat toch net even anders. Ook in heel wat eigentijdse woningen steekt deze prachtige vloer de kop op. Op deze pagina vertellen we je graag welke voor- en nadelen je kan verwachten bij een vloer met visgraatmotief.

Op welke voordelen kan je rekenen met een visgraat vloer? 

Dat bijzonder veel mensen tegenwoordig bewust kiezen voor het realiseren van een visgraat vloer in hun woning hoeft niet te verbazen. Een dergelijke vloer staat er dan ook om bekend ongelooflijk stijlvol en exclusief te ogen. Daarnaast past het motief uitstekend binnen elke woning of inrichting. In tegenstelling tot heel wat andere vloerpatronen geldt voor de visgraat vloer bovendien ook dat ze over een tijdloos karakter beschikt. Je zal ze dan ook niet alleen tegenwoordig, maar zeker ook in de toekomst weten te waarderen. Bovendien geldt voor een vloer in visgraat ook dat ze een ruimtelijk en licht speels effect creëert. Tel daar ook nog eens bij op dat een visgraat vloer kan worden gerealiseerd met behulp van heel wat verschillende materialen en je hebt redenen genoeg om deze vloer ook voor in jouw woning te overwegen. Ben je dat ook echt van plan? Neem dan zeker eens een kijkje op https://www.vgvloeren.nl

Zijn er ook nadelen verbonden aan een visgraat vloer? 

De vele interessante voordelen waar je op kan rekenen bij het laten plaatsen van een vloer in visgraat motief zullen ongetwijfeld heel wat mensen hebben weten te overtuigen. Er is echter ook een niet onbelangrijk nadeel aan dit type vloer verbonden. In vergelijking met andere patronen geldt namelijk voor visgraat dat ze niet zo eenvoudig kan worden geplaatst. De kleinste fout die wordt gemaakt kan het volledige uitzicht van je vloer beïnvloeden en dat is uiteraard niet de bedoeling. In het bijzonder omwille van deze reden wordt het dan ook aangeraden om de plaatsing van een visgraat vloer uit te voeren aan een vakman die reeds over de nodige ervaring beschikt.