We kennen allemaal het gevoel dat we af en toe ons interieur eens willen veranderen. Een nieuwe bank, andere kleuren op de muur, of gewoon een nieuwe vloer. In de meeste gevallen kiezen we eerst voor het veranderen van de keuren op de muren, voordat we een nieuwe vloer kiezen. Het vernieuwen van de vloer lijkt vaak een enorme klus en als je de verkeerde vloeren kiest kan dit ook zo zijn. Zo kan een houten vloer heel erg veel werk zijn, omdat het behandeld moet worden en daarna enkele dagen moet drogen. Ook kan een houten vloer nog jarenlang werken en daardoor bol komen te staan. Echter is een hele gemakkelijke, aantrekkelijke en stevige oplossing voor dit probleem het gebruik van PVC laminaat.

Wat is PVC laminaat?

Laminaat is een van de populairste vloerbedekkingen, omdat het snel te leggen is en pere vierknate meter vele malen goedkoper is dan een hardhouten vloer. Ook heeft laminaat weinig verzorging nodig en kan het gemakkelijk schoongehouden worden. Een groot nadeel van normaal laminaat is echter dat je vaak te maken krijgt met krakende stukken. Dit komt doordat laminaat hout is en na verloop van tijd nog wat kan werken of door vocht krom is gaan trekken. Mensen moeten daardoor regelmatig stukken vernieuwen of meer ruimte geven om van deze problemen af te komen. Een van de beste oplossingen voor een nieuwe vloer is om te kiezen voor PVC laminaat. Dit is een laminaat dat is gemaakt van de PVC stof, waardoor het er nog steeds als laminaat uitziet, maar de voordelen heeft van PVC.

PVC laminaat voordelen

Het PVC laminaat heeft vele voordelen vergeleken met bijvoorbeeld normaal laminaat en houten vloeren. Bovenaan de voordelen lijst staat het feit dat PVC stevig is en niet reageert met vocht. Hierdoor kan het gemakkelijk vele jaren meegaan en ook zonder problemen worden schoongehouden. PVC is een stof die in allerlei vormen en maten gegoten kan worden en hierdoor kun je PVC laminaat ook in allerlei vormen en maten bestellen of aanschaffen. PVC laminaat kopen is dan ook een veel goedkopere keuze dan het kopen van een houten vloer of houten laminaat. Daarnaast kan PVC gemakkelijk met water worden schoongemaakt en is het bestend tegen krassen. PVC laminaat kan dan ook gemakkelijk worden gelegd en zonder problemen voor lange tijd behouden worden in een woning. Voor gezinnen met kinderen is deze vloer dan ook een populaire keus.

PVC aanschaffen en onderhouden

Een vloer van PVC is ligt kan gemakkelijk worden besteld en gelegd. Hierbij heb je de keuze uit verscheidene modellen en soorten, waarbij ook de vormen aangepast kunnen worden. Zo kun je laminaat van PVC als echt laminaat (langwerpige planken) bestellen, maar ook in tegelvorm. Deze keuze is afhankelijk van jouw preferentie. Beiden zijn gemakkelijk te leggen, maar vierkante tegels zijn vaak gemakkelijker af te meten in huizen met drempels tussen verschillende kamers. Hierdoor kun je gemakkelijker en sneller een vloer leggen en hoef je niet te passen en meten met planken.