De binnensteden van de meeste steden in Vlaanderen, zoals Antwerpen, Gent en Brugge, staan vol met prachtige historische panden. Deze panden vragen veel onderhoud, ook aan de deuren. Helaas is een woningeigenaar zich er niet altijd van bewust dat er met de sloten van zijn huis iets mis is. Totdat je ontdekt dat de deur van je woning of bedrijf in Antwerpen ineens niet meer afgesloten kan worden of niet meer open wil. Voor het slot repareren Antwerpen kun je niet zomaar iedereen inschakelen. Dan moet je op zoek naar een specialist in antieke sloten.

Kennis van oude sloten

Een deur van een historisch pand heft vaak ook een heel oud slot. Het is het mooist als je dat nog gewoon kunt gebruiken. Dat kan wel, maar dan moet je het slot wel regelmatig door een professionele slotenmaker laten onderhouden. Zo’n oud slot zit vol met bewegende delen, die kunnen roesten. Om dat te voorkomen kan het slot worden geolied. Overigens is het verstandig om naast het antieke slot een modern beveiligingssysteem te installeren. Dan ben je er zeker van dat de toegang tot jouw historische pand goed is beschermd.

Professionele opleiding

Een slotenmaker in Gent is natuurlijk ook deskundig op het gebied van moderne sloten. Dus als jij je sleutel binnen hebt laten liggen, de deur in het slot hebt getrokken zodat je je eigen woning niet meer in kunt, kan hij de deur voor je open maken. Je kunt een slotenmaker bereiken door bij een slotenmakers centrale naar het spoednummer te bellen. Dat staat er binnen een half uur een slotenmaker bij je voor de deur om je te helpen. Dankzij hun professionele opleiding en de gespecialiseerde apparatuur maken zij het slot voor je open zonder dat er schade aan de deur ontstaat.

Geen enkel slot blijft gesloten

De deur van je woning is niet het enige slot dat door een slotenmaker open kan worden gemaakt. Ook als je de autodeur dicht hebt gedaan, terwijl de sleutels nog binnen liggen kan een slotenmaker je helpen. En zelfs voor een kluis hebt waarvan de deur niet meer open wil kun je een slotenmaker bellen. Goede slotenmakers hebben vakkennis op het gebied van zowel mechanische als elektronische sloten. Ze zijn ook deskundig op het gebied van toegangscontrole en speciale veiligheidsdeuren Uit de statistieken blijkt dat zij 98% van alle deuren open kunnen krijgen.