Topper hoeslakens zijn in diverse kleuren, maten en materialen te koop. Uiteraard is het van belang van tevoren de maat van je matras te weten. Zoals gezegd zijn er diverse materialen verkrijgbaar waardoor je wellicht moeilijk een keus kan maken. Topper hoeslakens zijn ideaal voor zomerdekbedden. Onderstaand artikel geeft veel gebruikt materiaal weer, inclusief bijbehorende eigenschappen zodat je een goede keus kan maken.

 

Jersey topper hoeslaken
Jersey is de benaming voor de manier waarop het materiaal gebreid is. Deze manier van breien zorgt ervoor dat veel elasticiteit ontstaat. Jersey bestaat vaak uit 100 procent katoen waarbij rondom elastiek is gebruikt. Door de hoge mate van elasticiteit biedt jersey een goede pasvorm. zo nu en dan wordt lycra toegevoegd aan jersey voor meer elasticiteit. Jersey is een zacht materiaal waar je het gehele jaar zacht en comfortabel op kan slapen.

Daarnaast bestaat double jersey, deze is dikker geweven zodat de topper hoeslaken nog langer zijn mooie eigenschappen behoudt.

 

Katoen topper hoeslaken
Katoenen hoeslakens zijn gemaakt van 100 procent katoen en beschikken over een fijne structuur. Rondom wordt gebruik gemaakt van elastiek zodat de hoeslaken netjes om het matras blijft zitten. Katoenen hoeslakens zijn niet elastisch dus het is goed om de maat van je matras nauwkeurig op te meten. Katoen is een natuurproduct en heeft daardoor vele goede eigenschappen. Katoen is ademend, koel en heerlijk zacht. Daarnaast absorbeert het goed en zorgt het voor een goede luchtcirculatie van je topper.

Naast het reguliere katoen is er ook perkal katoen verkrijgbaar en deze heeft vaak minder draden. Hierdoor is het een hele soepele en fijne stof en bevat het een ademende structuur die desondanks toch erg sterk is.

 

Katoen-satijn topper hoeslaken
Katoen-satijn is gemaakt uit 100 procent katoen maar is geweven door middel van een satijnbinding. Door middel van deze techniek ontstaat een hoge dichtheid en dit staat garant voor een heerlijke en zachte ervaring. Daarnaast worden glanzende draden gebruikt in combinatie met matte draden waardoor een glanzend uiterlijk ontstaat net als satijn. Deze hoeslakens hebben een luxe uitstraling en voelen tevens koel aan waardoor ze ook goed geschikt zijn voor de zomermaanden.

 

Flanel topper hoeslaken
Flanel bestaat uit los geweven katoen. Deze kunnen grof of fijn worden geweven. Vaak wordt flanel opgeruwd waardoor ondanks de ruwe structuur een zachte ervaring ontstaat. Flanel past zich eenvoudig aan je lichaamstemperatuur aan en kan warmte prima vasthouden waardoor het voor de koudere nachten een goede uitkomst is.

Nu de meest voorkomende materialen en eigenschappen zijn beschreven. Kan je makkelijk een keus maken om een geschikte topper hoeslaken te kopen.