Gebruik jij een bedhemel in de babykamer of kinderkamer, of ben je van plan om er één aan te schaffen? Het gebruik van een bedhemeltje boven het babybedje zie je steeds meer. Het geeft immers een heel veilig en geborgen gevoel! Daarnaast staat het ook zo knus. En later als je kindje wat groter is, kun je zo’n hemeltje ook erg leuk gebruiken in bijvoorbeeld een leeshoekje! Lees hier alles over het gebruik van een hemeltje in de babykamer en kinderkamer.

Gratis stockfoto met baby, baby'tje, bed

Hemeltje in de babykamer

In de babykamer gebruikt je een hemeltje boven de wieg of het ledikantje. Jouw kleintje mist de geborgenheid van de baarmoeder en het gebruik van een hemeltje geeft een meer geborgen en daardoor veilig gevoel. Hemeltjes voor de babykamer vind je in verschillende maten en materialen. Wij geven de voorkeur aan een goede kwaliteit bedhemel, en het liefst ook een hemeltje dat een GOTS-certificering heeft. Een prachtig voorbeeld hier van zijn de bedhemeltjes van Liewood. Deze hebben een stevige en grote ring aan de bovenkant en voor de stof is uitsluitend gebruik gemaakt van GOTS- gecertificeerd biologisch katoen. De kleuren worden afgestemd op de rest van de collectie en ieder seizoen komen er nieuwe kleuren. De stof straalt pure luxe uit, en zal prachtig staan in de babykamer!

Gratis stockfoto met appartement, baby, baby'tje

Hoe een gezellige kinderkamer inrichten?

Is jouw kindje uit het ledikant gegroeid, en denk je dat het hemeltje overbodig geworden is? Welnee! Maak een knus hoekje in de kinderkamer, met bijvoorbeeld wat kussentjes op de grond of een lekker matrasje (bijvoorbeeld die over is van de wieg of het ledikant). Een paar knuffels erbij, fijne kussentjes, en dan de bedhemel er boven. Heerlijk voor jouw kind om een dutje te doen,  tot rust te komen na een dag op de peuterspeelzaal of school, en heel knus om samen een boekje te lezen. Je zult zien dat ze er echt van kunnen genieten om zich even terug te kunnen trekken. De bedhemeltjes van Cam Cam Copenhagen en Konges Slojd hebben een mooi goud accent in de stof, of aan de ring, hierdoor creëer je een dromerig effect! Deze zijn ook wat langer, waardoor je ze wat makkelijker ook om de kussens heen kan draperen.

 

Het doel van een bedhemel in de babykamer en kinderkamer is nu in ieder geval duidelijk, sfeer en geborgenheid brengen, van baby tot misschien wel tiener!