Woninginbraken zijn de laatste jaren echt een toenemend probleem en het is dan ook geen wonder dat veel huiseigenaren hun geld willen investeren in het kopen van kluizen en bewakings- en alarmsystemen.

 

Ons doel vandaag is om 4 tips voor woningbeveiliging door te nemen en te bekijken hoe jij een inbraak kunt voorkomen.

 

Tip nummer 1: denk als een dief

 

Dit is iets in de trant van het spreekwoord ‘vuur met vuur bestrijden’ en het belangrijkste onderdeel van die theorie is om te denken als je tegenstander. In dit geval zijn de vijanden duidelijk de dieven, die toegang tot jouw huis willen krijgen en jou van jouw bezittingen willen beroven. De voor de hand liggende stap is om te proberen na te denken over alle zwakke punten, die jouw huis kan hebben. Overweeg om jouw sloten te vervangen, sterkere deuren te laten plaatsen en rolluiken en garage roldeuren te installeren.

 

Tip nummer 2: begrijp jouw omgeving

 

Struiken, bomen en hoog gras zijn niet iets wat je in je tuin en zeker niet rond je ramen wilt. Dieven gebruiken deze vaak als dekking en je moet zeker alles wegsnoeien of inkorten dat jouw zicht belemmert. Maak het werk van de dieven er niet gemakkelijker op! Afgezien hiervan moet je ook met jouw buren praten en ervoor zorgen dat ze te allen tijde op verdachte activiteiten letten.

 

Tip nummer 3: overweeg om een alarmsysteem te plaatsen

 

Het is waar dat veel bedrijven alarmbewakingsdiensten aanbieden, die velen niet kunnen betalen, maar het is ook waar dat er altijd goedkopere alternatieven zijn. Alarmsystemen met een bewegingssensor en trillingsgevoelige alarmen kosten tegenwoordig minder dan 60 euro en ze hebben bewezen om behoorlijk effectief te zijn. Als er iets is, weet dan dat je thuis een alarmsysteem hebt ingesteld. Dit geeft je gemoedsrust en helpt je om je op andere zaken te concentreren.

 

Tip nummer 4: maak van jezelf geen voor de hand liggend doelwit

 

Als je voor een paar dagen op zakenreis of op vakantie gaat, sta dan niet toe dat het voor dieven een voor de hand liggend doelwit wordt. Je wilt niet dat ze weten dat je weg bent, want dat zou net zoiets zijn als hen uitnodigen om al jouw spullen te komen stelen! Je moet je abonnement opzeggen en een buurman vragen om jouw post op te halen zodat er niets op de oprit opstapelt. Laat de tv of radio aan zodat het de illusie wekt dat je aanwezig bent.

 

Neem contact op met de Slotenmaker 24 in Hertogenbosch voor meer informatie over inbraakpreventie.