Door de coronapandemie zijn er veel dingen veranderd. We hebben moeten leren leven met de nodige beperkingen en we zijn er voorlopig nog niet vanaf zoals het nu lijkt. Bepaalde vanzelfsprekendheden zijn verdwenen. Even een middagje shoppen bijvoorbeeld is niet meer zo gewoon. Vaak moeten we een tijdslot reserveren om ergens binnen te komen.

En naar het werk gaan wordt tijdens pieken van de corona afgeraden. Dit om zo min mogelijk contactmomenten te hebben. Dit zien we terug in de vele mensen die vanaf huis werken. Het thuiswerken is sterk gegroeid. Wat daarbij belangrijk is, is een goede werkplek. Denk daarin mee als werkgever met je werknemer.

Een goede bureaustoel en bureautafel

De basis van een goede werkplek voor elke werknemer die met een computer moet werken zijn het bureau en de bureaustoel. Deze moeten goed zijn. En wat is dan goed? Nou, de bureaustoel moet bijvoorbeeld goede steun bieden aan de rug. Ook moet deze stoel in hoogte verstelbaar zijn. Daarnaast moeten de armleuningen, rugleuning en zitgedeelte versteld kunnen worden zodat de persoon die er op moet werken de meest optimale werkhouding kan innemen.
Daarbij moet ook het bureau in hoogte verstelbaar zijn. Dit om in de juiste werkhouding de taken te kunnen vervullen. Heeft iemand bijvoorbeeld een te laag bureau, dan werkt hij voorover gebogen en krijgt gegarandeerd een zere rug. Hetzelfde geld voor een bureaustoel die niet in de juiste positie voor een individu ingesteld kan worden.

Axia bureaustoel

Als we een tip mogen geven. Kies wat betreft de bureaustoel voor een Axia bureaustoel. Deze stoelen hebben alles wat nodig is om een werknemer zich op zijn gemak te laten voelen op de werkplek. De Axia stoelen zijn in alle denkbare positief in te stellen. De armleuningen zijn instelbaar zodat je een goede lijn van je armen richting het bureau creƫert. Dit samen met een goede ondersteuning van de armen. Ook de rugleuning kan in diverse positief worden ingesteld. Zo kan iemand de perfecte ondersteuning van zijn rug vinden en kampt hij of zij naar verloop van tijd niet met lage rugpijn.

Het in kunnen stellen van de complete werkplek naar iemands unieke houding geeft aantoonbare lagere ziekteverzuim getallen. Als iemand steevast dagenlang in een verkeerde houding moet werken, dan houd hij dat op een gegeven moment niet vol. Deze werknemer zal zoveel last krijgen van zijn rug en/of nek dat hij er in de nacht niet goed van slaapt. Dit zie je vervolgens terug in de resultaten op het werk. Met een Axia bureaustoel voorkom je deze situaties.