Veel kinderen houden van voetbal, zo willen veel kinderen ook graag een voetbalkamer. Tegenwoordig zitten veel kinderen binnen te spelen met computerspelletjes, zo’n coole voetbalkamer zou daar zeker verandering inbrengen. Kinderen gaan hierdoor vaker vrienden uitnodigen om hun voetbalkamer te laten zien en waardoor zij ook sneller samen gaan voetballen. Het inrichten van een voetbalkamer is eigenlijk niet zo moeilijk, maar je moet wel weten wat een echte voetbalkamer sfeer geeft. Dit zijn tips en ideeën die je niet kan missen bij het maken van een echte voetbalkamer.

Doe van tevoren inspiratie op

Als je voor je kind een echte voetbalkamer wilt maken is het slim om van tevoren eerst wat onderzoek te doen. Zo is het slim om eerst te achterhalen voor wat voor club ze zijn, wie hun favoriete speler is en wat ze nou echt leuk vinden. De kamer wordt immers voor hen gemaakt. Stel hij of zij is voor FC Barcelona, dan kan het leuk zijn om wat posters en een dekbed te kopen die met de club te maken hebben. Vaak kun je online ook veel inspiratie vinden en kijken wat andere ouders voor hun kinderen hebben gemaakt. Je hoeft het natuurlijk niet precies zo over te nemen, maar je kunt er wel een aantal leuke ideeën van krijgen.

Een bed

In een slaapkamer of kinderkamer staat natuurlijk ook een bed. Je kunt er voor kiezen om een standaard bed neer te zetten, maar veel kinderen vinden het leuk om een echt voetbalbed te hebben. Er zijn verschillende bedden verkrijgbaar in dit thema. Je hebt bijvoorbeeld bedden in de vorm van een voetbalschoen. Dit met een leuk dekbedovertrek geeft een echte voetbalkamer sfeer.

Een voetbaltafel

Wat ook een leuke toevoeging is aan je voetbalkamer, is een tafelvoetbalspel. Met dit voetbaltafelspel nodigen de kinderen veel vriendjes uit om te gaan tafelvoetballen. Dit is natuurlijk veel beter dan de hele middag lang gamen.