Elk soort verhuizing is wel anders. Bij verhuizingen zijn vaak grote of bijzondere objecten betrokken die niet altijd even makkelijk zijn om te vervoeren. Denk bijvoorbeeld aan een aquarium of piano. We zullen hier wat meer ingaan op wat je het beste kan doen bij verhuizen van specifiek objecten.

Piano verhuizen

Allereerst een piano, een piano is vaak lastig te vervoeren door de grootte en het gewicht. Het is dan ook een aanrader om het vervoer uit handen te laten dit te doen door een verhuisbedrijf zoals Studentenverhuisservice, waar de teams uit studentenverhuizers en ervaren verhuizers bestaam.De piano wordt ingepakt met beschermingsmateriaal waarmee de piano veilig verhuisd kan worden naar de nieuwe bestemming.

Aquarium verhuizen 

Bij het verhuizen van een aquarium staat zowel de zorg voor het aquarium zelf als de vissen voorop.Om het welzijn van de vissen te beschermen is het beste om deze niet uit hun natuurlijk omgeving te halen. Wij raden dan ook aan om deze volledig te vervoeren. Mocht dit niet een probleem zijn, dan kunnen de vissen nog altijd in losse zakken vervoerd worden.Hiermee kan het aquarium het gemakkelijkst zonder schade vervoerd worden. Wel moet gezegd worden dat dit alleen mogelijk is bij kleiner aquariums. In grotere gevallen is de kans op lekken vele malen groter. 

Koelkast

Een koelkast is een object wat bijna bij elke verhuizing terug komt. Een vervelend object om te vervoeren door de vele laden en glazen plankjes die het vaak bevat. Wij raden dan aan om deze altijd van te voren te verwijderen. Daarnaast zal de deur gezekerd moeten worden zodat deze niet openvalt tijdens de verhuizing. Het gebruik van een stuk tape is hier een aanraden