Veel mensen zullen de stad Delft wel kennen, Delft is een stad in Zuid-Holland met ruim 103.500 inwoners. De stad wordt steeds populairder dat komt omdat het een mooie en historische stad is en dat merken de toeristen ook. Er komen steeds meer toeristen naar de stad, het is er gelukkig nog niet zo druk als in Amsterdam of in Rotterdam maar het wordt steeds populairder. Als je naar Delft wilt verhuizen wordt het aangeraden om gebruik te maken van Verhuisbedrijf Delft of van Verhuisbedrijf Zoetermeer, zij kunnen je goed helpen met de verhuizing en hebben veel ervaring.

 

Verschillende wijken in Delft

In Delft zijn er veel verschillende wijken, waardoor er voor iedereen een passende wijk is. Daarom hebben we hieronder een lijstje gemaakt met populaire wijken in Delft. 

  • Tanthof, dit is een erg leuk wijk voor als je net in Delft komt wonen, de leeftijd van de andere buurtbewoners ligt veel tussen de 25 en 65 jaar. Dit is een grote groep qua leeftijd waardoor de kans groot is dat je er perfect tussen past. 
  • Hof van Delft, dit is een wijk die dicht bij het centrum ligt. Ook is dit een wijk die erg populair is onder jonge gezinnen. Daarnaast is er ook nog een station vlakbij waardoor je makkelijk en snel naar andere plekken kunt komen. 
  • Wippolder, is een erg populaire wijk onder de studenten dat komt doordat de TU delft hier zit gevestigd. Ook zit er een campus waar de studenten kunnen wonen. Daarom ligt de leeftijd in deze wijk ook een stuk lager dan in andere wijken in Delft. Namelijk vanaf 18 tot en met 30. In deze wijk wonen er iets meer mannen dan vrouwen.
  • Voordijkshoorn, is een populaire wijk onder jonge gezinnen, de leeftijd ligt hier dan ook tussen de 25 en 45 en zijn er veel kinderen. In deze wijk is er ook erg veel groen te vinden waardoor je er ook lekker kan wandelen.

 

Mooie stad en historisch centrum 

Verder is Delft een erg mooie stad met een historisch centrum, dat komt door de gebouwen die er allemaal staan. Ook heeft de stad allerlei mooie en leuke steegjes waarbij je uitkomt bij een leuk winkelstraat met veel verschillende winkels. Daarnaast zijn er ook veel leuke en gezellig cafe’s en restaurantjes waar je als het weer mag lekker kan eten of een lekker drankje kan gaan doen.

 

Conclusie  

Delft is een erg leuke stad om in te wonen, het is een erg diverse stad waardoor er voor iedereen een passend plekje is. Er zijn veel verschillende wijken waardoor je zelf kan kiezen in welke wijk je wilt gaan wonen. Verhuisbedrijf Delft of Verhuisbedrijf Zoetermeer kan je hierbij helpen, zij hebben veel ervaring en kunnen je goed ondersteunen. Zou jij in Delft willen wonen?